Voor de pupjes van Pleun en Bo,  (22 mei 2024) hebben wij fijne eigenaren gevonden.
In het najaar en in de winter 2024/2025 hopen wij weer op pups
Wilt u in aanmerking komen voor een pup van ons, dan kunt u ons een email sturen. Vermeld in de email of u kleurvoorkeur heeft, zwart, geel of chocoladebruin, of u graag een reutje of teefje wilt of dat er geen voorkeur is.
Wij noteren jullie naam en voorkeur en zodra er bij ons wat speelt stuur ik een mailtje en kunnen we het contact naar wens echt in gang zetten. 

 

Pups Jodie...
Hieronder ziet u een nestje van Jodie die inmiddels al lekker van haar pensioen geniet. Maar zo krijgt u een beeld van een nestperiode bij ons. Op facebook is veel recents over onze honden te vinden. 
Ook vindt u onder het kopje even bijkletsen veel recente foto's van onze pups

Afsluiting nestje Jodie x Joey

Wat hebben we weer een geweldige tijd achter de rug met de pups. De ontwikkeling van de kleintjes mee maken blijft heel bijzonder. Nog blind en doof geboren worden en toch de weg naar de tepel kunnen vinden. Van kruipen naar waggelen, naar lopen en rennen.
Het ontdekken van de broertjes en zusjes. Materialen ontdekken, fleece, plastic, blaadjes, de kranten!!.
Van het eng vinden van een klein opstapje naar het afspringen van een houtvat. Van melk zuigen naar zelf water drinken en vast voedsel.  Spelen met de volwassen honden.
Met de auto mee, gillen op de heenweg en de terugweg niet eens meer meemaken. Lopen op verschillende ondergronden, klinkers, grind, gras, bosgrond. De schommel, eerst alleen maar met de voorpootjes er op kunnen komen en 2 dagen later er op springen en schommelen maar.  Het puppenluikje zelfstandig bedienen. Het leren luisteren naar stem commando's. Voor mij 1 groot feest.


We wensen alle nieuwe eigenaren heel veel plezier met de opvoeding van Joy, Bo, Nelson, Lola, Loetje en Balou. We hopen dat ze met jullie begeleiding op zullen groeien tot fijne evenwichtige labradors.

Nog 3 pups uitgevlogen

Lola, Loetje en Balou

Labjes en Lapjes

Zondag 7 Februari
De 3 overgebleven labjes hadden een afspraakje met 3 Finse lapjes. De 3 Lapjes zijn 3 dagen jonger dan onze labjes. Ze gingen heel goed met elkaar om. Er werd wel wat gesnuffeld en hier en daar werden wat grenzen afgetast maar verder leek het de normaalste zaak van de wereld.

Zaterdag 06.02.2016
Joy, Bo en Nelson zijn opgehaald. Ik wens jullie een heerlijk leven toe.

Thuis

We hebben leuke uitjes gedaan met de pups maar het grootste gedeelte waren we natuurlijk gewoon thuis. Hier nog een hele serie foto's van de afgelopen 2 weken.

Opvoeding

Lori voedt de pups van Jodie op. Ze gaat zelf spelen met een nieuw piepspeeltje en geen pup die er aan mag komen.
Ze proberen het wel een beetje maar hebben toch veel respect voor Oma Lori.

Rennen

Hoe ouder de pups worden hoe sneller ze zijn.
Ze vinden het leuk om achter je aan te rennen. Ook vinden ze de weg door het kattenluikje feilloos. Ze worden er bijna te groot voor.
Tijd om uit te vliegen.

Los in het bos

Dit is wat de pups eigenlijk het allerleukst vinden. Ravotten in het bos. De vachtjes nemen heel erg snel een omgevingsgeur aan. Nadat we in het bos geweest zijn ruiken ze echt heerlijk.

Laatste puppymiddag

Zondag 31 Januari. De laatste puppy middag. We zijn met zijn allen naar het zandenbos geweest.
Koffie en thee mee en zus Roelien zorgt altijd voor wat lekkers. Heel gezellig. Nog een week genieten en dan gaan vanaf komende zaterdag de eerste pups het nest verlaten. Denken we nu nog niet over na. Nog even volop genieten.

Goed gekeurd

Vandaag, 29 Januari,  zijn de pups 6 weken en was het tijd voor de eerste enting en de gezondheidscheck. Geen opmerkingen in de boekjes. Dus daar zijn we blij mee.
Dierenarts Dinand vond de pups heerlijk rustig. Tsja, we waren vooraf lekker het bos ingedoken.
Geen plasjes en poepjes in de praktijk, alleen pups in dromenland.

Intratuin

Donderdag 28 Januari
Een uitje naar de intratuin in Apeldoorn.

Filmpjes

Woensdag 27 Januari
De pups beleven veel plezier aan de ballenbak

 

Dinsdag 26 Januari
Lekker schommelen

Vossenbroek

Maandag 25 Januari
Vandaag zijn mijn zus Roelien en ik naar het natuurgebied vossenbroek geweest. Voor ons weer eens even een nieuwe locatie. Voor de pups natuurlijk ook nieuw. Onze actiefoto's waren niet heel goed gelukt maar toen de pups moe werden konden we makkelijker foto's maken. Het was een onverwachte zonnige bijna warme dag. Echt genieten.

Pup morgen

Zondag 24 Januari.
We zijn naar de eendenvijver geweest, weer een nieuwe belevenis voor de pups.

Voor de eerste keer met de auto

Zaterdag 23 Januari
5 weken en 1 dag zijn de pups alweer. Vandaag zijn ze voor de eerste keer mee geweest met de auto. Op de heenweg hadden ze niet veel commentaar, op de terugweg lagen ze diep te slapen. We zijn naar de camping geweest waar ik mijn supermarktje heb. Daar zijn nu geen gasten en konden de pups in de waterspeeltuin spelen. Eerst even onwennig maar al snel gingen de pups op onderzoek uit

Voor de eerste keer op pad

Woensdag 20 Januari

De pups zijn nu bijna 5 weken. Gisteren zijn we naar de markt geweest. Mensen denken soms dat ze te koop zijn, maar nee, zeker niet, we gaan puur voor de socialisatie. De pups krijgen veel aandacht. Ze horen van alles, auto's, een scooter, huilend kindje en noem maar op. Ze hebben zelfs 2 andere hondjes ontmoet. Een hele belevenis.

Puppenluikje

4 weken en 4 dagen. De ontwikkeling gaat stug door. Tijd om te leren door het puppenluikje te lopen. Dat gaat al best aardig, toen het tijd was om naar binnen te gaan was de bruine reu echt boos.
Hij moest en zou buiten slapen. De pups vinden de buitenlucht heerlijk. Neusjes uit het raampje en slapen maar. Als de pups de weg in en uit echt goed weten te vinden kunnen ze zelf kiezen of ze binnen of buiten willen zijn.

Cross en Tairo met de pups van Jodie

Als ik de puppen ruimte schoonmaak mogen de pups in de kamer lopen. Onze reuen vinden dat helemaal geweldig. Ze gaan lekker spelen met de pups. Tairo ligt op het rode kleed en Cross op het vloerkleed.

Beeeetje sneeuw

We hadden zondag een klein beetje sneeuw. Voor de pups precies genoeg om mee kennis te maken.
Ze zijn niet zo heel lang buiten geweest want het is nog vrij koud voor ze. Daarna weer flink geslapen.

4 weken

Meer ruimte en nieuw speelgoed

De pups ontwikkelen zich steeds iets verder, de oogjes zijn open, ze lopen al flink en daarom waren ze toe aan meer ruimte en meer speelgoed. Leuk om te zien hoe ze op ontdekkingstocht gaan. Hoe moeilijk de ene dag het afstapje nog is en hoe gewoon het de volgende dag al weer is. Alles went snel.

3 weken

Tijd voor een eerste foto shoot.
Let eens op de oortjes op deze foto's.
En dan straks nog eens kijken als de pups 5 à 6 weken zijn.
Leuk om te zien hoe ze groeien en het kopje steeds meer in verhouding komt

2 weken

De eerste 2 weken bestaan uit drinken, slapen, drinken, slapen en ga zo maar door. Heel langzaam aan trekken de pups hun pootjes onder hun lijfje en begint het heel voorzichtig op lopen te lijken. Bij de oogjes ontstaan langzaamaan spleetjes en dan is daar ineens een glanzend sterretje zichtbaar.
Binnen een paar dagen kijken alle pups ons aan.

Geboorte van een pup

Op het filmpje hiernaast zie je een pupje geboren worden. Moeder Jodie blijft rustig liggen terwijl de pupjes die al geboren zijn liggen te drinken.

18 december 2015

Vader: A Dream of Life van de Ansjoros, Joey
Moeder: Old Changed Way's Listen to my Heart, Jodie

4 zwarte teefjes - 1 zwart reutje - 1 bruin teefje - 1 bruin reutje

Jodie had een makkelijke vlotte bevalling en was gelijk moeder. De pups groeien al goed.