Puintraining met Jodie en Rose

22.11.2018

Puintraining gedaan met Jodie en Rose bij Hondenschool Alert. 
Met 3 mensen en 6 honden was dat een super leuke avond.

Slachtoffer 'spelen' op het puin, in grote bergen grind en in boomwortels/dennen.

Slachtoffer 'zijn' door met mijn veter aan een deurstopper te blijven hangen en horizontaal gelanceerd te worden. 😂 ....ging ik weer 🙈
Zie middelste foto. Gisteravond al blauw en hij brand een beetje maar kan er gelukkig gewoon op lopen. 😊 
Denk ik...voorzichtig op dat puin...klap ik over zo'n stom klein ding.

De honden hebben super gezocht. We waren voor Jodie en Rose makkelijk gestart maar daarna kregen ze beiden moeilijkere opdrachten.

Foto midden onder...
Dat was hogeschool voor Rose. Juf Yvette zat in een kraantje. Ze had al snel in de gaten dat ze hoog moest zoeken maar waar precies heeft even geduurd.

Al met al 4 uur bezig geweest onder een zo goed als volle maan. Heerlijke avond.

Op pad met jond en oud

10.11.2018
Zaterdag hebben Roelien en ik een herfst/winter markt op Zorgboerderij Vlinder van mijn tante gecombineerd met een uitje naar zee. Door mijn tante zelfgemaakte snert gegeten en lekkere jammetjes gekocht.

Voor Evi was het de eerste keer aan de Noordzee.
Wel gek hoor dat zoute water wat zo naar je toe komt rollen.

Lori heeft vooral veel gesnuffeld maar ook nog even de dummy opgehaald. Romi wilde het liefst water in water uit maar moet voor haar lijf toch echt wel wat beperkt worden.

Dus een kort maar krachtig bezoek aan de zee.
We hebben genoten.

Ook honden kunnen bloed doneren

02.11.2018

Ribbel, Cross, Jodie, Guusje, Rose en Pelle hebben weer bloed gedoneerd en we zijn verwend met lekkers. Meer bloeddonoren zijn welkom!

Wil je jouw hond ook bloed laten doneren? Neem dan contact op met de Eerste Veterinaire Bloedbank in Nijverdal. 
Lieve dames doen de bloedafname en de honden worden van het begin tot het einde verwend met koekjes.  https://evbn.nl/

Lori, 13 jaar

Ik had Lori gevraagd even in de bijkeuken te wachten. Kom ik haar een poosje later weer halen tref ik haar zo aan. Bovenop alle puppenspullen gekropen. 😂 
Tsja...je moet het jezelf wel zo comfortabel mogelijk maken. En tijd genoeg om een foto te maken want onze bijna dove kwartel hoorde me niet eens binnenkomen. Lekker ding is het. 😍

Suppen met Rose

04.11.2018
Tsja...wat zal ik er van zeggen...
Ik was DE Blooper van de dag, 
maar wat heb ik het naar mijn zin gehad.

Vanmorgen met Rose op pad gegaan voor een suptocht in Loosdrecht, bij 'ikSup'
Een geweldig leuke tocht. Waar Rose de vorige keer heel relaxed was, was ze nu onrustiger. Begonnen op mijn knieën, daarna staan. Ging prima. Tot we een super smal slootje in gingen. Links riet, rechts..tsja..Rose vond het een hondenuitlaatstrook. Ze ging staan...ik zei zit...zij dacht, ik moet er af, en daar gingen we...Rose naar rechts en ik al maaiend met mijn armen stijl achterover. Hahahhaaaaaaa. 
Ik moet er nog steeds vreselijk om lachen. 
De hele groep hield zich een soort van beleefd in volgens mij, maar ik lag krom. Het board weer opgekropen. Rose er weer op en weer verder. Ik had het snikheet en die onderdompeling maakte het wat aangenamer. Totaal niet koud gehad.

Op het grote meer nog weer een keer gaan staan, maar toen Rose ook weer wilde staan heb ik het maar op mijn knieën afgemaakt.

Ik wilde graag een board kopen en onze sup-juf wilde graag dat ik nog een ander board zou proberen. Dus terug bij de start zou ik even overstappen. Rose zat nog braaf maar precies op het moment dat ik over wil ging zij mee....en hop daar lagen we weer in de plomp. Ik nog even met mijn armen op het ene board en mijn voeten op het andere board, maar er was geen redden meer aan. Hahahaaaa.
Rose werd op de kant gehesen en ik heb mezelf weer op het board getrokken. Samen nog een kort rondje gedaan.

Alles doet me zeer, ben echt bang dat ik morgen niet meer kan bewegen, haha. Maar het was TE leuk.
(toevoeging....3 dagen flinke spierpijn gehad)

Geluksmomentje

28.10.2018
Deze week zou ik mee doen met een hondenfotografie challenge met mobiele telefoon.
Maar het was zo'n vreemde hectische week, het kwam er niet van.
Vandaag was de opdracht 'geluksmomentje' Gewoon iets fotograferen waar je heel blij van wordt.

Nou...dat momentje kon ik zojuist prima vastleggen. 

Quality time met Romi

17.10.2018

We zijn samen naar de zandenplas geweest. Ze genoot met volle teugen.

Lori

14.10.2018
Als oude taarten doen waar ze zin in hebben...
Lori...mafkees 😂😂😂
Vanmiddag liep ik op blote voeten door het huis. Heb eerst de stofzuiger maar gepakt, en ik had haar nog wel een keer laten zwemmen nadat ze zich als gepaneerde schnitzel verkleed had.

Boschbad Apeldoorn

Zondag iets eerder weg gegaan van de show om naar de hondenplons in Apeldoorn te kunnen.
Altijd weer een feestje. Roelien en ik waren er met Ravi, Rose en Pelle. 

Kampioenschapsclubmatch Labrador Kring Nederland

16.09.2018 Pelle, Greenwood Lodge Our Dream Boy

Op de Kampioenschapsclubmatch van Labrador Kring Nederland kreeg Pelle gisteren een uitmuntend in de Open klas reuen waarin 17 reuen deelnamen.

Pelle mocht ter ere van zijn Nederlands Jeugdkampioenschap mee doen in de kampioenen parade en kreeg daar een mooie sjerp.

Arthur super bedankt voor de mooie foto van Pelle op de KCM!

Pelle's prijzenkast is weer aardig aangevuld deze week. Rozet gekregen van de LKN voor BOB in Rotterdam. Rozet van R'dam. Tinnen bordje van de NLV. Deelname rozet van de LKN. En Sjerp van de LKN voor het Jeugdkampioenschap.

Pelle, beste van het ras

09.09.2018
Op de Internationale dogshow in Rotterdam werd Pelle beste van het ras. Daarom mochten wij deze leuke foto laten maken in de stand van Kynoweb. 

Hondensup met Rose

18.07.2018
Rose had nog een feestje te goed. Gisteravond ben ik met haar gaan suppen bij ikSup in Loosdrecht.
Wat was het leuk.
Ik was er op tijd heen gegaan zodat Rose van te voren nog even kon zwemmen en ze dat niet meer zo nodig hoefde als we samen op de sup zaten. Ik zag ons al te water gaan natuurlijk.
Waterdicht hoesje voor de telefoon gekocht.
(Waardoor mijn foto's ook wat minder helder zijn) Maar Rose was superrr braaf. Ik ben zittend begonnen, kon al vlot op mijn knieën en snel staande suppen. Een heerlijk hondje om met zoiets als dit mee te hebben. Tegen half 12 waren we thuis. Genoten!

Mijn mannen, Cross en Pelle

16.07.2018
Het is al weken lang zomer. Droog en flink warm. De honden liggen overdag binnen, luxe bij de airco. 

Wandelen in het zandenbos

16.07.2018
In het Zandenbos zijn overal nieuwe picknick banken geplaatst. Die moesten we vanmorgen even uit testen. 

Ribbel, Jodie, Rose en Guusje

Waskolk met Pelle

Loopse meisjes...weekje in pension geweest, sterretjes van de hemel gespeeld, nu weer thuis maar weer een meisje loops, zwaar leven voor Pelle...dus even z'n kop leeg gemaakt, zwemmen en rennen in het Zandenbos.

Genieten in Giethoorn

Vandaag zijn Roelien en ik met Moeder Ribbel en dochter Ravi naar Giethoorn geweest. Niet snikheet, aangenaam warm, onderweg even heerlijk gezwommen. Moeder en dochter hadden veel bekijks en waren voor geen Japanse camera veilig. Gezellig druk. Genoten!

Pelle en Bob aan de Noordzee

26 juni 2018 Weer genoten aan de Noordzee met Leonie, Bob en Pelle.
Pelle heeft alle 324 honden die we tegen gekomen zijn begroet en ook nog flink gezwommen.

Workshop waterwerk NLV

Gisteren 347,5 kilometer gereden.
6 juni kwam er op facebook een berichtje voorbij dat er een plekje vrij gekomen was bij een waterwerkworkshop. Ik denk, dat ga ik met Rose doen.

Helaas werd Rose eergisteren loops, ook Jodie is loops dus toen voor Pelle gekozen. We waren met 13 honden die om en om werkten, dat vond ik wel echt te veel. Maar de dag was wel erg leuk. Het weer was perfect, droog, in de schaduw bijna koud en in de zon verkleurd.

Ik had verwacht dat Pelle het spannend zou vinden om op het bootje te klimmen. Met dat hij zijn voorpoten er op zette dreef het bootje ondanks vast houden toch een stukje weg. Dat vond hij echt niet leuk, maar met geduld kwam hij op de boot en is hij er ook afgesprongen...en hoe...Petra Driessen riep...hou je vast....hou je vast...het ging goed, zie de laatste foto en let op Petra's hoofd, haha.

Kampioenschapsclubmatch NLV

18.06.2017 Elk jaar wordt in Bennekom bij kasteel Hoekelum de Kampioenschapsclubmatch van de Nederlandse Labrador Vereniging gehouden.

Omdat Pelle in het afgelopen jaar Nederlands Jeugdkampioen geworden is kreeg hij een uitnodiging om deel te nemen aan de kampioenenparade. 

Dit prachtige tinnen beeldje kreeg hij. 

Smikkelen en smullen

Een kong gevuld met geweekte brokjes gaat er met smaak in. 
Met de inhoud kun je heel goed variëren. Een geprakte banaan, brood met pindakaas, sperziebonen met tonijn, een danoontje en dan in de vriezer, runderbouillon en dan in de vriezer.
Buiten geven is wel een aanrader, haha. 

Vaderdag 2018

17.06.2018

Vandaag is het vaderdag. Dus moesten Cross en Pelle vandaag natuurlijk wel verwend worden. Ze hebben genoten van hun unieke ontbijt. 

Bloemendaal aan Zee

Met Leonie, Bob en Pelle naar zee geweest gisteren.
En dan net in al die weken mooi weer, deze dag en dit uur uit weten te kiezen dat er voor zorgde dat we tot op het bot toe kleddernat waren, volledig doorweekt, niets was nog droog.
En ach, ik ben wel wat gewend van mezelf, dus voor de zekerheid een droge broek en schoenen mee voor wanneer ik te ver de zee in zou lopen en een trui voor als het te koud was op het terras. Maar die arme Leonie....hihi... Bij de auto hebben we de jongens droog gemaakt en zijn we wat gaan eten bij Parnassia, heel dicht bij de open haard.

Ribbel en Guusje in Oene

Op stap met serieuze Ribbel en clown Guusje.
Prachtige omgeving voor het oog maar daar houdt het ook mee op. Steekvliegen, gras tot schouderhoogte mens en toen Ribbel de dummy niet meer kon vinden moesten we door prikkelstruiken en brandnetels...maaar...op de foto's is het prachtig, haha.

Jodie en Ravi naar Elburg

12 juni 2018 Vanmiddag zijn zus Roelien en ik met Jodie en Ravi naar Elburg geweest. Even het stadje doorgewandeld een broodje gegeten en natuurlijk hebben we foto's gemaakt. Blijft een leuke hobby. 

Fotoshoot met Cross

11 juni 2018. Vanavond was Cross aan de beurt. Ik wilde graag foto's maken bij de mooie muur van de gamma maar kwam een veel stoerder object tegen. Cross is echt een braverd, ideaal met foto's maken. 

Fotoshoot met Lori en Romi

11 juni 2018. Vanmorgen heb ik Lori en Romi meegenomen om weer eens even mooi op de foto te zetten. Lori is hard op weg naar de 13 en Romi is bijna 11 jaar. In hun koppies willen ze nog van alles. 
Maar hun lijven worden nu echt ouder. Voorzichtig de stammetjes op en af, ze hebben er met een leverworst beloning nog heel veel plezier in. 

Met Jodie en Pelle naar Zee

05.06.2018 Met Jodie en Pelle naar Bloemendaal aan Zee geweest. Bij Parnassia mogen de honden het hele jaar los op het strand als je onderaan de strandopgang rechts af slaat. Super genieten. 

Alle 8

29.05.2018 Vanmorgen eerst op stap met Jodie, Rose en Pelle. We zijn naar de waskolk in het Zandenbos geweest. Het was enorm mistig maar dat leverde wel mooie plaatjes op. Daarna naar een plekje hier in de buurt om Cross, Romi en Guusje te laten zwemmen. Als laatste met Lori en Ribbel hier in de buurt gelopen en een foto bij de rododendrons gemaakt. 

Rododendrons Zandenbos

25 Mei 2018 Het is maar een hele korte periode, een dag of 12 hiervoor stonden de rododendrons nog niet goed in bloei en nu waren ze er al bijna overheen. Maar toch nog die prachtige mooie roze gloed vast kunnen leggen. Pelle en Rose waren mee. 

Nieuw zwemplekje Apeldoorn

23 Mei 2018 Eerst Jodie en Rose laten zwemmen. Het was een nieuw plekje en vrij dicht bij doorgaande wegen. Daarom Pelle daarna maar aan de lange lijn. Als hij een andere hond ziet moet en zal hij er heen.