Ochtendwandeling

21 April

Isa x Cross

21 April. Vanmiddag ben ik bij een nestje van Cross geweest. Even heerlijk puppen geknuffeld.
De pupjes van Cross en Isa zijn al weer ruim 6 weken. Lekker stel dat nu al plezier in apporteren heeft.

Terugkommiddag Ribbel x Rio

17 April een super leuke middag gehad met de 14 maanden jonge kinderen uit het nest van Ribbel x Rio. 7 van de 8 pups waren aanwezig, Jaap had al een ander feestje en was helaas verhinderd.
We hebben eerst een uurtje hersenwerk gedaan bij de hondenschool daar. Een wedstrijdje wie het snelst bij de baas kwam en koekhappen. Daarna mochten ze eindelijk los en konden ze naar hartenlust zwemmen. Wat een fijne groep honden bij elkaar, ik heb er enorm van genoten.

Ravi en Rose naar het Wisselse veen

14 April 2016

We zijn met Ravi en Rose naar het Wisselse veen geweest. Beide knappe dames hebben een kraai geapporteerd. En beide dames zijn door een slootje...door een 6,5 meter lange buis geweest. Knap van Ravi die het voor deed en knap van Rose die het met aanmoediging na deed.

Puppy middag nest Joey x Jodie, 16 weken

10 April 2016

Om 2 uur zijn we gestart met puppygym in het Zandenbos. Zo super leuk om de pupjes terug te zien, ze waren goed gevoerd en zagen er prachtig uit. Als een pup rustig ergens op moet stappen, heeft hij vaak geen besef van zijn achterhand en verschillende ondergronden kunnen ook spannend zijn. De voorpootjes dat wil wel...maar dan. Geoefend met diverse materialen.

Omdat Roelien en ik foto's maakten en uitleg gaven heeft Iris mee gedaan met Rose. Rose heeft dit al een paar keer gedaan en Iris schreef mij later, Rose leerde mij wat ze allemaal kon. Dan ging ze met 2 pootjes op een krukje staan en keek Iris aan...kom maar op met dat koekje, ik doe het toch goed zo. Haha.

Na wat gedronken te hebben zijn we naar de Zandenplas geweest en hebben alle pups gezwommen. Mooi rustig en beheerst. Geen gespat met de voorpootjes. Rustig door de baasjes het water in getild en dan terug zwemmen naar de kant. Allemaal 2x gezwommen en daarna was het goed droog maken en uren slapen.

Zee debuut voor Rose

3 April 2016
Met Roelien, Romi, Ravi en Rose naar Bloemendaal aan Zee geweest.
Prachtig weer was het en meeegaaa druk.

Puppygym

Afgelopen weken 3x puppy-gym met Rose gedaan bij Sam Turner van Paws4Fun 
In het nest doe ik al best veel met de pups.  Rose had ook geen moeite met een trapje of stoepje, maar toen het ineens langzaam ging, was de bewustwording van de achterhand er niet. En dan zie je wat je met een beetje oefening toch kunt leren. De eerste les durfde ze niet op een zacht kussen, niet door het 'gordijn' niet schuin omhoog. Nu is het vertrouwen er en vindt ze het reuze leuk.

Rose - Station Apeldoorn

20 Maart 2016

Gewandeld met Ribbel en Guusje

17 Maart 2016

Jaaaa, Rose zwemt

16 Maart, bijna 13 weken

Sprengenbos met Rose

15 Maart

Naar het bos met Rose en haar opa Cross

14 Maart 2016

Rose, 12 weken

11 Maart 2016
Ook het konijn is geen probleem voor Rose.
Zo gemakkelijk, ze loopt er heen, een snufje, pakt het op en komt het brengen, gooit het ook niet neer. Ik kan het zo aanpakken.  Met dank aan juf Maschja voor het mooie Rose-formaat-konijn!

Zwolse bos

9 Maart 2016
Moeder Ribbel met dochter Ravi (2012) en dochter Puck (2015)

Met Rose en kraai naar het vlonderpad

8 Maart 2016
Allereerste apport van een kraai, trots op kleine Rose

Rose 11 weken jong

7 Maart 2016
Eergisteren heb ik een eend uit de vriezer gehaald, in de gang neergelegd. Paar keer langs gelopen met Rose. Dat vond ze interessant ruiken maar ze deed er verder niets mee

Gisteren een sleepje getrokken, nam ze de eend niet mee. Daarna eend aan de kant gelegd, verderop een foto gemaakt van IJshaar. Terug rook ze de eend en zocht hem op. Kort vast gehad, even uitgedaagd, nam hem niet mee. En dat is dan ook prima, het moet vooral leuk blijven.

Vandaag de eend mee, en jaaaaa 3x opgehaald. Eend snel weggelegd, genoeg zo.
Wat een kleine knappert is het.

Gehoorzame huishond 2

5 Maart 2016
Mijn zus Roelien heeft met Puck Gehoorzame Huishond 2 afgerond, bij Hondenschool Nunspeet.
Het is nu even afwachten wanneer ze in kunnen stromen voor de behendigheid.

Zwolse bos met moeder en dochter

1 Maart 2016
Vanmorgen ben ik met Ribbel en Puck naar het Zwolse bos geweest.
In dit bos mogen de honden loslopen. Alhoewel we op een flink stuk niet meer mogen lopen ivm wild,
is het nog steeds een flink bos waar je alle kanten op kunt.

De zwemploeg van vandaag

Jodie, Tairo, Romi, Ravi en Pleun

Hertenkamp met Rose

29 Februari

IJshaar, wonderschone natuur

28 Februari 2016
IJshaar kan ontstaan als de luchttemperatuur even onder het vriespunt ligt. Vaak groeit het haarijs tot vele centimeters lang uit. In het hout komen schimmels voor en bij de stofwisseling van deze schimmels komt onder andere water vrij.  De waterdamp wordt door kleine openingen in het hout naar buiten geperst. Buiten bevriest het water vervolgens tot een haarachtige structuur. Dat gebeurt van onderaf en niet aan de bovenkant. Een hoge luchtvochtigheid is noodzakelijk voor de succesvolle vorming van ijshaar, zodat het naar buiten geperste water niet kan verdampen en voor bevriezing beschikbaar blijft. Zolang de schimmels water blijven produceren en de weersomstandigheden gunstig blijven, kan ijshaar blijven groeien. Als de luchttemperatuur te laag wordt, daalt de stofwisseling van de schimmel tot zo’n laag niveau dat er onvoldoende water geproduceerd wordt. (Wikipedia)

3e jachttraining Rose

27 Februari
Hullenberg in Bennekom, een nieuw plekje voor mij. Rose deed het weer super leuk. Bij de eerste oefening stonden 4 paaltjes: aandacht, stukje aangelijnd volgen, zit, stukje los volgen, om een paaltje heen en een stukje rennen. Later 2 dummy's verloren zoeken, down liggen, hier komen helling af en weer op. Door de gekleurde paaltjes voor roepen. De laatste oefening was een markeer. Leuk, leuk leuk.

Pannenkoeken restaurant de Ossenstal

26 Februari 2016

Nichtje Romke was op bezoek. Ik ben met Roelien, Romke en Rose naar de Ossenstal geweest. Eerst naar een school waar Rose door de tunnel kon lopen. Daarna nog moe gemaakt in het bos en daarna voor het eerst mee in een restaurant. Ze keek een poosje rond en ging toen al snel slapen op mijn jas.
Weer een ervaring rijker.

Zandenbos en schaapskooi

25 februari 2016
Met de grote honden naar het zandenbos geweest. Er lag daar een klein laagje sneeuw.
Met Rose ben ik naar de schaapskooi in Heerde geweest. Er zijn al veel lammetjes geboren. De schapen stonden ongeduldig veel kabaal te maken, wachten tot de kooi was schoongemaakt en ze weer fris naar binnen konden voor hun ochtendmaaltje.

Geweldige gezondheidsuitslagen voor Puck en Pepper

24.02.2016
De gezondheidsuitslagen van Pepper en Puck zijn binnen.

Old Changed Way's Over and Over Again, Puck
(Carpenny Scenario x Old Changed Way's One of Us)

Old Changed Way's Never Mind, Pepper
(Indy van de Bosmoat x Old Changed Way's Experience)

Beide meisjes hebben hun ogen vrij van erfelijke afwijkingen, HD A en de ellebogen vrij

Met Rose op pad

Naar de geitjes en de kippen van de buurman

Naar de eendenvijver

Vlonderpad

23.02.2016
Met Rose naar het vlonderpad in Wissel geweest. Prachtig stukje natuur daar.

Spaarnwoude

21.02.2016
Vandaag naar mijn broer en schoonzus in Amsterdam geweest. Wandeling gemaakt in het prachtige natuurgebied. Lori die knettergek is van mijn broer, vond deze qualitytime-dag super.

Jachttraining met Jodie

18.02.2016
Vanmiddag heerlijk getraind met Jodie bij
jachthondentraining Partoe.

Eigenlijk niet te merken dat ze er door haar nestje toch een poosje uit geweest is.
Lekker gemotiveerd. Fijn is dat!!

Even poseren

17.02.2016

Kievitsveld met Tairo en Romi

17.02.2016

Zandenplas

16.02.2016

Vanmiddag met Jodie, Pleun en Guusje naar de zandenplas geweest.

Later met Ravi en Rose naar de bush-bush geweest. Wat mega genieten is het met dit heerlijke weer.

Koud, de sneeuw blijft op veel plaatsen nog liggen, maar met die zon er op....zoooo lekker

Kievitsveld

15.02.2016

Met Romi, Tairo en Puck naar het kievistveld geweest. Ze vinden het geweldig om van de steiger te springen en het levert bijzonder leuke foto's op.

Normaal is het afzetten, recht vooruit springen en landen doen ze dan eerst met 1 achterpoot het water in en dan zakt de rest er achter aan.
Maar als de bal dichtbij de kant ligt, kan Romi duiken als een mens, haha.

8.5 is ze en nog altijd vol passie. In huis slapen als een os, maar sta ik op om wat te ondernemen dan staat Romi als eerste klaar om mee te gaan.

Sneeeeuw

Zondag 14.02.2016 Lang geleden dat we sneeuw hebben gehad. Voor Puck zelfs de eerste keer.
Dikke pret hadden ze allemaal. We waren als eerste in het bos en reden ook als eerste er weer uit.
De weg voor ons nog prachtig wit. Genieten.

Puintraining

Heeeeeeel veel foto's. Zaterdag hebben we een puintraining gedaan bij Jan Reuvekamp en Jolanda Broshuis en team. We hebben het super naar ons zin gehad. De honden waren gesloopt 's avonds. Het vergt enorm veel energie van ze. Waar wij als mens de persoon 'gewoon' zien zitten gaat voor de hond het 'slachtoffer' soms op in de omgeving. Eenvoudig beginnen en opbouwen is heel belangrijk.

De honden waren gesloopt 's avonds. Vooral onze dan toch echt wel ouder wordende Lori en Romi. Die gingen er ook gewoon vol voor, kun je aan de foto's wel zien. 

Hondenplons Markelo

Alweer de derde hondenplons voor ons dit jaar. Voor Tairo ook de 3e en voor Romi en Ravi de 2e. Vierhouten. Twello...alleen waren die foto's slecht, en vandaag in Markelo. Mooi zwembad. Naast het zwemmen stonden er ook kraampjes en kon je behendigheid doen. Ons 3tal deed vooral erg behendig bij het water. Ze konden er geen genoeg van krijgen. Op de laatste foto's vermoeide koppies.

Even bijkletsen

Heerlijk gewandeld op het Heerderstrand.
En wat foto's gemaakt.
De honden moesten naast de kunst poppen blijven zitten. Van voor naar achter...
Ravi, Tairo, Romi, Ribbel en Lori

_____________________________________________________________________________________

Guusje heeft een film en fotoshoot gedaan voor Albelli en wordt 'weeeeereldberoemd'

7 November is het spotje te zien in Zweden.
In December zal het in België te zien zijn en voor eind Januari ook op de Nederlandse televisie.
Als het goed is zal Guusje dan 2 seconden te zien moeten zijn. Jaja. Daarnaast komen er op Zweedse stations grote foto's te hangen. 

Guusje gedroeg zich super. Is vrienden met de hele cast en crew geworden en er zijn ook buiten het echte werk stapels foto's van haar gemaakt.

Tussen de opnames door heeft Guusje uren liggen slapen. Ook voor zus Roelien en mij  een vermoeiende dag maar we zijn weer een ervaring rijker, leuk om een keer mee te maken.

_____________________________________________________________________________________

Gisteren hebben we Guusje opgehaald.
Ze doet het super goed. Hobbelt al lekker achter mij aan. We zijn met de auto naar een winkel geweest en hebben een stukje in het bos gelopen.

Vanmiddag regende het erg. Dat maakt heel wat geluid op ons afdak. Maar Guusje kroop veilig tegen haar surrogaat moeder Ribbel aan.
Ribbel is een wereldwijfie !!!

_____________________________________________________________________________________

Vanaf 1 Oktober zijn de RGV recreatieplassen weer toegankelijk voor loslopende honden.

En dat betekent voor de honden weer extra waterpret. Vooral Tairo met zijn onafscheidelijke watervuurtoren beleeft hier enorm veel plezier aan. Wat een feest.

_____________________________________________________________________________________

Op zaterdagmorgen neemt Roelien Jodie mee naar het zandenbos om daar te trainen bij Hondenschool Nunspeet.

Jodie doet het super goed.
Af en blijf op afstand. Zit en blijf op afstand.
Volgen door de groep. Zitten, wachten en voorkomen.

De groep werd in 2en verdeeld honden en bazen gingen tegen over elkaar staan. De ene rij begon te lopen en volgde om de degene die tegenover hem staat. Ze liepen naar elkaar toe, honden in het midden laten zitten of liggen en de bazen liepen door.
Jodie was super knap toen een andere hond er van door ging en uitdagend om haar heen sprong. Ze bleef zitten!

Leuke afwisselende les om mee te maken en de honden worden er super steady van.

_____________________________________________________________________________________

Mijn oude site heeft vanaf 2006 tot en met 2013 trouw dienst gedaan. De afgelopen maanden verdwenen echter veel foto's van de site. Het was ook geen eenvoudige site om bij te houden. Maar ik heb het al die jaren met veel plezier gedaan. Hierbij dus nog wel een mogelijkheid om ook daar een kijkje te nemen. Vooral 'even bijkletsen' werd gewaardeerd. Klik HIER voor mijn oude 'incomplete' site