Met Cross naar de zieleschepen

17.10.2017
Een beter model kan ik me bijna niet wensen.
Cross zette zelf zijn voorpoten op het scheepje en ik hoefde alleen maar een kontje te geven. In de goede houding...en knippen maar, lekker ding!!! Na die tijd nog even lekker gezwommen.
"Love him to the moon and back"

Bussloo

16.10.2017
Mooi weer, blije honden, wat willen we nog meer

Noordzee met Romi en Pelle

Zwemmen in de waskolk

9 juli 2017

Naar het Veluwemeer

8 juli 2017

Het is weer eens wat anders

27 juni naar tuinland geweest, met het nestje Teckeltjes van vriendin Cecile. Wat bizar anders dan een 6 weken jonge labrador. Zoooo klein. Het is wel 5 kilo verschil. 
Wel super grappig dat ze overal in te zetten en te hangen zijn.

Onverwacht zwemmen

6 juli 2017
Onze training werd vanavond afgezegd. Dat vond Pelle maar niks, dus ik heb hem gevraagd wat hij dan graag zou willen doen. Zwemmen zei hij....Doen we zei ik...nemen we Ribbel ook een keer mee....

Jodie

Avondduik met Bob, Rose en Pelle

4 juli 2017

Eerste zwemles Bowie, Cross x Pleun

2 juli 2017

Bij ons bezoekje van de week aan Bowie en Fellow bleek dat Bowie nog niet zwom.
Vandaag opnieuw afgesproken met Joke en Dick, nu in het Zandenbos.

Zwemjuf Roelien kreeg Bowie zover dat hij met haar hulp gezwommen heeft.
Nog een paar keer begeleiden en dan gaat hij vast ook helemaal zelf.

Romi 10 jaar, feestVARKEN

1 juli 2017

Gisteren was Romi jarig, drukke dag dus hebben we het vandaag gevierd. 
En jaaaa, zij was echt het feestVARKEN

Ik was met Romi, Jodie en Pelle naar het spijkbos in biddinghuizen gegaan. Heerlijk gezwommen, gerend, dummy's gezocht, gerold in het gras....voor Romi echt een feestje.

Na het zwemmen uit gerend, zo goed als droog alledrie. Ik wilde nog een insectje op de foto zetten...want dat doet Roelien ook altijd, dacht, laat ik dat ook eens proberen, hoor ik achter mij....plons...en nog een plons en nog een plons, ik dacht...shit...wordt toch droog maken straks. Kijk om....OMG!!!! 3 zwarte honden ipv 1 gele, 1 zwarte en 1 bruine. 
Dus weer terug waar we gestart waren en toen konden ze in eigen kleur weer de bus in.

Broertjes

29 juni

Gisteren zijn Roelien en ik bij Joke en Dick geweest. Kamperen aardig in de buurt. Zij hebben 2 OCW puppenkinderen, nu bijna 7 maanden. Ze zien er prachtig uit. Koppen om stapelverliefd op te worden. Leuk om in beide Cross terug te zien...maar dan ook bij beide echt hun eigen moeder.

Bowie is Cross x Pleun, destijds onze eenling Q
Fellow is Cross x Guusje

Foto's zijn door Roelien gemaakt

Zwemfeestje

26.06.2017
Romi, Jodie en Pelle met grote zwemvriend Bob

Pelle 3e uitmuntend in Bennekom

Vandaag zijn we op de KCM van de Nederlandse Labrador Vereniging geweest. Pelle kwam uit in de jeugdklas reuen die met 22 reuen goed gevuld was.

Pelle kreeg van Keurmeester Hans Stigt een super prachtig verslag, 1 om in te lijsten!
Kijk op zijn eigen pagina voor dit prachtige verslag.

 

Pelles nestgenoten waren er ook en ook zijn 2 broers en zijn zus kregen een uitmuntend. Fokker Marja, had al een heerlijk plekje voor ons in de schaduw bedacht. In de schaduw was ook de enige plek om het uit te houden. Hulde aan alle keurmeesters en medewerkers die een warme job hadden vandaag.

Nadeel van de hitte was dat ik weinig andere honden goed heb kunnen bekijken. Maar ja, dat doen we een volgende keer dan maar weer.

Op de terugweg hebben we samen een verfrissende duik genomen in Apeldoorns water.

Erkemederstrand

16.06.2015
Gistermiddag zijn Roelien en ik met Ravi, Jodie en Pelle naar het erkemederstrand geweest.
Lekker gezwommen, zelf ook even afgekoeld. Foto's zijn door ons beide gemaakt.

Opvangbaby

02.06.2017
Zondag kreeg ik een PB van Franny, er stond een kind van Cross in een herplaatsgroep op Facebook, 10 weken. De eigenaar was ziek geworden en de fokker wilde de pup niet terug nemen. Of ik kon bemiddelen.

Aangemeld voor de groep, verhaal gelezen.
Wat een manier van praten daar, te bizar voor woorden. Mensen spraken er schande van dat de fokker hem niet terug nam, maar toen ik zag wie de fokker was had ik daar alle begrip voor.

Wat kunnen mensen toch walgelijk snel oordelen zonder iemands situatie te kennen. En wat een taalgebruik daar, mijn oren klapperden. Contact gezocht met de eigenaar en beide afgemeld voor die groep en zelfs 1 persoon uit die groep radicaal geblokkeerd.

Maandag heeft de eigenaresse het reutje bij ons gebracht. Hij heette James, wij noemden hem puppy, nu heet hij inmiddels Max. Want diezelfde Franny, heeft super leuke mensen naar ons doorgestuurd. Hij is met zijn bruine neus in de roomboter gevallen.
Hij heeft nu 2 grote zwarte labrador broers, woont op een boerderij met 2 hele toffe haflingers, poezen en schapen en gaat in de toekomst reddingswerk doen!! Wat wil je nog meer.

Het is een super blij en open hondje. Zijn neus is geweldig en voor een brok gaat hij geweldig veel leren.

Watermiddagje

01.06.2017
Eerst ben ik met Ravi, Jodie en Pelle naar het zandenbos geweest.
Daarna met Romi, Pleun, Guus, Puck en Rose

Zwemmen in het Zandenbos

22.05.2017
Vanmiddag met Roelien, Ravi, Rose en Pelle naar het Zandenbos geweest. Even heerlijk genieten.

Pelle en Rose...samen 1 vuurtoren terug brengen is veel leuker dan 1 alleen.

Op stap met de mannen

19.05.2017
Vanmiddag met Cross en Pelle op pad geweest. Pelle heeft flink gezwommen, Cross heeft enkele baantjes getrokken maar dat is toch echt geen zwem monster.

Ze hebben allebei de nodige vitamientjes weer aangevuld, wat is dat gras toch smakelijk op het moment.

Op bezoek bij Tairo

Vanmiddag zijn Roelien en ik bij Tairo en boer Piet geweest. Tairo was echt blij om ons te zien. Maar liet daarna al zijn eigen plekjes zien. Waar hij lag op het gras als de baas daar bezig was. En ook in iedere schuur en hal heeft hij zijn eigen plek. Boer piet werkt er aan oude trekkers of aan oude museumwaardige machines. In de ene hal 2 kussens in een andere een hele plek vol hooi.

Grappig om te zien dat hij precies weet waar in die enorme muren de schuifdeur open gaat. Aan zulke kleine dingen zagen we dat hij er een heel goed leven heeft.

En die hallen daar zijn we jaloers op, super koel zijn ze, ik zou er mijn hele roedel uit logeren moeten sturen in de zomer.

Zijn streken heeft hij nog niet verleerd, even gespeeld met de vuurtoren en dan in zo'n ranzige kleiplas gaan liggen. onder de kraan zo goed mogelijk afgespoeld. net voor wij weg gingen was hij voor in de auto gaan zitten. Maar niet omdat hij zo nodig mee moest...nee...omdat de vuurtoren daar lag!!! Gekke lieve mafkees.

Bed en Breakfast Bakkerskil

Nadat we gevaren hadden in de biesbosch zijn Rose en ik naar de Bed en Breakfast gereden. Wat een meer dan prachtig pand.

Nadat we onze kamer toegewezen hadden gekregen hebben we een lange wandeling gemaakt door de stille omgeving. Op internet had ik gelezen dat er ergens een voetveer moest zijn die je zelf over moet trekken. Dat leek me wel wat.

De eerste rechts en dan gelijk weer rechts bleek de eerste rechts en dan links te zijn maar we hebben het gevonden. Helaas lag het ding aan de andere kant waardoor ik drie keer moest slingeren....pfff work-out op zich, haha

Biesbosch met Rose

15 Mei 2017

Vandaag was ik vrij en ik had veel zin om er even tussen uit te gaan. Even totaal wat anders dan anders. Gisteren afgereisd naar de Biesbosch waar ik een fluisterboot had gehuurd.

De 4 persoonsfluisterboot was niet op tijd terug dus kreeg ik een 8 persoons mee, tuurlijk, voor mij en ukje Rose. Maar het stuurde prima. Heerlijk tochtje gemaakt.

Rose vond het super, iedere keer als haar neus extra de lucht in ging wist ik al dat er ergens een eend zou rond dobberen.

Zomerzwemmen

11 Mei 2017
Nu de recreatieplassen voor honden verboden terrein zijn zoeken we weer onze zomer zwemplekjes op. Het was er dan ook wel weer voor vandaag.

Romi, Ravi en Pelle

9 Mei 2017

Einde van de ochtend zijn Roelien en ik met driekleur Romi, Ravi en Pelle naar de Waskolk geweest. Stukje door het bos en dan lekker zwemmen. Genieten.

Raar weer

Volle zon, stralend weer, Hagel, natte sneeuw, dikke regenbui, 1 onweersrommeltje en dat allemaal afgewisseld binnen 2 uur tijd.

Eerste ronde met Jodie en Pelle en Leonie met Bob en Lotte.
Tweede ronde met Guus en Puck en Roelien met Ravi.

10 pups waar onze Cross de vader van is

27 April 2017

Thougest 2017

13 April 2017

Zaterdag wordt de Thougest Amsterdam 2017 gehouden, een 8km lang parcours vol obstakels voor stoere mannen en vrouwen. Gisteren was ik met Rose naar mijn broer en dit evenement gaat plaats vinden in zijn achtertuin.

Rose heeft daarom het parcours gisteren al afgelegd.
En je raad het nooit....zilver gewonnen!!!!
Helaas 1 penalty omdat ze niet in de ringen kon blijven hangen

Tulpen...gevonden

Romi, Cross en Puck

Op zoek naar tulpen, maar die heb ik helaas nog niet in volle bloei gevonden. Paar velden met paarse maar daar kon ik moeilijk bij komen. Gelukkig onderweg een heerlijk plekje gevonden om even te rausen.

Heerlijke middag gehad op Bussloo

9 April

Vanmiddag zijn Roelien en ik met Ravi en Pelle naar Bussloo geweest. Wat een fijne middag was het. We zijn op ons dooie akkertje rond geweest. Het was natuurlijk te verwachten dat er veel andere honden zouden zijn. Prachtig weer en de recreatie gebieden zijn nog tot 1 mei open.

Met mijn lieve oude taart op pad, Lori

Pups mee naar de camping en in de winkel

Met de pups naar de ezelboerderij

Fotoshoot

Retourtje Noordzee

Doggydate Pelle Whytmenerplas

Lori op het kievitsveld

3 Maart 2017

Lief, mooi, stoer, stout, braaf...Lori is ALLES

Pelle ontmoet broer Gibbs

17 Februari 2017

Met Cross naar het bos

Pelle beste pup van de clubmatch

Pelle, Greenwood Lodge Our Dream Boy gefokt door Marja Van Casterop Groen

Vandaag ben ik met Pelle naar de clubmatch in Winterswijk geweest. Zoals altijd een lange wachttijd. Maar het was al het wachten meer dan waard. Pelle stond met nog 4 andere reuen van 7 maanden in de pupklas. Hij mocht achter bordje 1 gaan staan.

Daarna mocht hij tegen het beste pup teefje. Pelle werd beste pup van het ras en toen was het wachten op de erering.

Als ik goed geteld heb, deden er daar 14 pups mee van allerlei rassen. Eerst werden 6 pups geselecteerd waar Pelle als laatste bij mocht gaan staan en toen werd Pelle...BESTE PUP VAN DE CLUBMATCH.

Superrrr blij mee, apetrots

Lange dag maar ik had gezellige kletsmensen om mij heen!