2020 tot en met 2023

In deze jaren heb ik eigenlijk alleen via facebook even bijgekletst.
Foto's, filmpjes en verhaaltjes. Vanaf nu plaatsen we ook weer veel foto's en wat filmpjes hier op de website.
Zie even bijkletsen 2024

Crufts speeltjes

11.03.2019
Van 6 tot 10 maart naar de grootste hondenshow in Birmingham Engeland geweest. Crufts.
Leuke speeltjes gekocht en thuis gelijk uitgeprobeerd. 

Wijthmenerplas Zwolle

28.02.2019
Naar de Wijthmenerplas in Zwolle geweest. Weer eens een ander plekje, altijd leuk. 
Ook dit is een recreatieplas waar je in de zomer niet mag komen met honden maar in de winter is het vrij toegankelijk. Ik had Jodie en Pelle mee en Leonie had Bob mee. Leonie trakteerde op een lekkere kop thee. Het zou niet zo'n mooie dag worden maar we hadden het prima getroffen. 

Suppen, met Romi in Zwolle

27.02.2019 Genoten in Zwolle
Het supboard riep al een poosje...en vandaag was het zo ver. 
Gesupt door de stadsgracht van Zwolle. Romi was mee.
Ik denk dat ik nooit meer een andere hond mee neem. 

Het was de eerste keer voor haar en ze liet zich lekker rond peddelen. Toen ze moe was ging ze lekker slapen. Het was op het water nog heel stil, aan het einde 1 supper gezien.

Pups en papa Pelle

26.02.2019
Echt genoten van deze dag. Vanmorgen pupjes gekeken van Pelle en Tiffany.
Het leek er even op dat ik ze alleen slapend zou zien, maar op het
 moment dat ik wilde gaan gingen de pups aan. Jiieehaaa...spelen maar. 

Op de terugweg zijn Pelle en ik bij Heerenveen de snelweg af gegaan en hebben daar gewandeld in een prachtig gebiedje, Heidemeer, met veel water en super leuke bruggetjes. Het hele jaar toegankelijk, alleen op het strandje mag je in de zomer niet komen maar daarom heen is water genoeg.

Water en zandmonsters

23.02.2019
Onderstaande foto's zijn door zus Roelien gemaakt bij de Zandenplas in Nunspeet.
Jodie, Rose, Ribbel, Romi en Pelle

Fotoshoot Rose, Luttelerzand

De foto's van Rose van de fotoshoot van afgelopen zondag zijn binnen. Het waren er, logischerwijs met 7 fotografen, echt suuuperrr veel.

Bedankt Karin, Danielle, Tineke, Masja, Carla, Regine en Anette. Als jullie nog eens iemand zoeken....! 

Op pad met Cross

18.02.2019
Gisteren ben ik op kraambezoek geweest bij baby Sophie 
😍 
Moet eerlijk zeggen dat ik tot 5 minuten geleden nog dacht dat ik in Zeeland was maar het was in Noord Brabant. 😊 Een lekker stukkie rijden iig. 
Cross was mee, voor de gezelligheid en gezonde beweging onderweg.

Luttelerzand

17.02.2019

Vanmorgen was Rose, samen met 2 goldens, model voor een foto-groep onder leiding van Karin Vogt. Het hoofd-onderwerp was actie fotografie. Ik had Jodie meegenomen voor als het teveel voor Rose zou worden maar dat bleek gelukkig niet nodig.

Na de shoot dus zelf op pad gegaan met Jodie en deze foto's gemaakt. Het werd drukker en drukker en ik kon amper de parkeerplaats afkomen. Begrijpelijk maar bizar gewoon wat een flinke straal zon met mensen doet.

Mega benieuwd naar de foto's van de fotografen. 
Er is heel wat geklikt.

Puintraining met Ribbel en Cross

14.02.2019
Voor Ribbel was de puintraining een tijd geleden. 
Ze vond het een beetje spannend maar was wel meeegaaa blij met haar slachtoffers.

Cross zoekt vaker. We begonnen nu met 2 slachtoffers, hij zocht eerst zijn favoriete juf en daarna een voor hem nieuw slachtoffer. Zijn tweede ronde gaf hij al snel aan dat hij hoog moest zijn. Zo hoog dat hij mij daar voor nodig had, dus hop bijna 40 kilo een meter hoger getild, hij schuin omhoog een machine op en yes, gevonden.

Zijn 3e opdracht was vet moeilijk. Zowel voor hem als voor mij. Het slachtoffer lag super hoog. Zijn laatste opdracht daarom makkelijker gemaakt, dachten we, juf Yvette zat in een container, maar ja...de wind...die maakt de geurstromen heel anders. Cross gaf 2x super duidelijk aan waar hij geur rook, neus goed in de lucht, ging ook echt terug naar die plekken, maar het bleek toch een ander lager plekje te zijn. Helemaal nog niet zo eenvoudig dat puinzoeken.

Maar wel weer een super leuke klim en klauter avond gehad.

Zandenplas

14.02.2019
Wat een heerlijk dag was het.
Foto's van Evi Romi en Pelle zijn door Roelien gemaakt en de foto's van Guusje, Jodie en Rose door mij

Pupjes kijken en Zeumeren

11.02.2019
Vanmorgen heb ik de 10 pupjes van Pelle en Amey bewonderd. Wat een prachtig stel. Hier op de foto nog maar net geboren, inmiddels al weer 6 weken, wel geknuffeld maar geen foto's gemaakt. Een prachtig zwart teefje blijft bij de fokker wonen. Benieuwd hoe zij verder uitgroeit. 

Op de terugweg ben ik met papa Pelle naar Zeumeren geweest. We hebben ons goed vermaakt. 
De zon was er regelmatig bij, heerlijk, laat de lente maar komen. 

Zandenplas

07.02.2019
Vanmiddag ben ik met Jodie, Pelle en Rose naar de Zandenplas geweest.
Af en toe scheen de zon. De lucht was prachtig blauw met flinke wolken, ik hou daar van. 

Elburg

03.02.2019
Vanmorgen ben ik met Romi en Pelle naar Elburg geweest.
Eerst met Romi wat foto's gemaakt in het stadje zelf, daarna Romi en Pelle laten zwemmen.
Romi na een poosje afgedroog en in de auto gelegd en toen kon Pelle nog even flink aan de bak met zwemmen en rennen. Romi is 11 jaar en 7 maanden en geniet hier nog zo enorm van. 

Pelle op het kievitsveld

Guusje naar het vlonderpad

29.01.2019

Met mevrouw pretletter naar het vlonderpad geweest. 
Guus is onze hond die er qua gehoorzaamheid een beetje bij doorgeschoten is, haha. Ze kán wel zitten en liggen...maar blijven, pfff, 2 seconden ofzo en of de lijn nu 1,5 of 5 meter is ze wil wel aan het einde lopen en net wat harder dan ik. 
Behalve als ik lekkers bij me heb dan kan ze volgen als een tierelier.

Het is een fijne hond, in het bos onze verkenner, loopt altijd voorop, op een kruising even wachtend op bevestiging van mij welke kant we op gaan en dan hoppa, snel weer naar voren. Thuis kruipt ze altijd lekker tegen 1 van de anderen aan en komt op haar tijd een knuffel halen.

Met Cross gewandeld bij de Ossental. 

28.01.2019

Soms is het ook leuk om eens op andere plekjes te wandelen dan op de logische losloopgebieden.
Ik doe cross dan aan een uitlooplijn, hij heeft daar geen problemen mee. 

Zandenbos

27.01.2019
Wat was ik blij om mijn auto weer te zien. Sinds ik de app "vind de auto" heb, loop ik veel meer kris kras door het Zandenbos. Veel grote paden zijn recht toe recht aan maar het Zandenbos is heuvelachtig en daar gaan de kleine paadjes juist overheen, veel leuker. Ik kom op paden waar ik niet eerder ben geweest en kom steeds weer redelijk vlot bij de auto wanneer ik de app raadpleeg.

Eerst gelopen met Romi, Ribbel, Cross, Guusje en Rose. Een route die ik gewoon ken. 
Daarna met Jodie en Pelle.
Heel veel paden ken ik gewoon en weet ik ook waar ik ongeveer uit kom, dus ook al loop ik een nieuw pad het eindigt altijd wel in wat bekends.

Maar nu kwam ik toch maar niet bij de auto. Simpelweg omdat er geen paden heen leken te lopen of een pad weer afboog en ik weer verder weg liep. De laatste 10 minuten vond ik het gewoon niet grappig meer. Stond ik weer aan de verkeerde kant of liep voor de 2e of 3e keer hetzelfde pad. 1.5 uur gelopen met Jodie en Pelle en dat wilde ik ook wel maar mijn gevoel wil graag een beetje weten wanneer ik weer terug ben. Nu kan ik er hartelijk om lachen.

Sneeuw bizar snel weg

26.01.2019
Het verschil tussen gisteren en vandaag, ongeveer 15 uur verschil is gewoon bizar. Gisteren sprookjesachtig wit, knisperende sneeuw onder de voeten en nu zo goed als alle sneeuw weg.

Sneeuw

23.01.2019

We moesten er gisteren heel wat uurtjes op wachten maar toen het eindelijk begon te sneeuwen viel er ook flink wat. Gisteravond al van genoten, snowface en door mooie witte straten gelopen. 
Vanmorgen al vroeg met alle honden naar het Zandenbos. Vanmiddag met Ribbel en Pelle naar het kievitsveld. 's Avonds lagen ze allemaal lekker te snurken en wisselden ze 2 om 2 mijn schoot af

Pelle op het kievitsveld

21.01.2019
Koud, droog, winters weer. De zon er bij. Heeeerlijk gewoon. 
Pelle opgehaald na zijn logeerpartij ivm loopse dames en op de terugweg even heerlijk uitgebulderd op het kievitsveld. Koud? Pelle had er geen moeite mee en heeft lekker gezwommen. 

Zwarte Jodie, Gele Romi, Bruine Rose

18.01.2019 Foto's gemaakt op een paintball baan, leuk om te doen, weer eens wat anders. 

Landgoed Tongeren

15.01.2019
Een extra wandeling voor Cross vandaag over landgoed Tongeren. Een prachtig gebied vlak bij ons huis.

Funtrailen Rose

12.01.2019
Echt een super leuke dag gehad.
Bij speurhondenschool van 't Lofarveld van Brenda de la Porte heb ik met Rose een workshop Funtrailen gedaan.

Er zat een geweldig mooie opbouw in. 
Van 's morgens los kijken waar de honden stonden, of ze zelfstandig willen werken en initiatief nemen, neus aan de grond doen of neus in de lucht naar 's middags echt aan de speurlijn een spoor uitwerken.

Het filmpje is van de ochtend, eerst mochten de honden zien waar 'het slachtoffer' heen liep. Daarna ging er een doek voor en wisten ze dus wel dat er iemand weg gelopen was maar waarheen?
's Middags moesten ze het echt alleen met hun neus doen. 

Zoooo gaaf om te zien wat de honden met hun neuzen kunnen. Het laatste en langste spoor was 251 meter. Halverwege stak Rose haar neus in de lucht...en had ze even moeite het spoor weer op te pikken. Terug naar waar haar neus goed aan de grond was en weer door. 
Ik dacht dat het niet zo super goed was gegaan...hoe leuk is het dan om die sporen op elkaar terug te zien. Super trots op haar.