Zeedoop Pelle

26.10.2016
Een lange rit voor een korte zeedoop voor onze jonge Pelle, maar even heerlijk uitgewaaid en genoten. En wat was hij stoer. Het werd vloed en het wat diepere water was eerst nog ver weg. Gelukkig had ik mijn waadpak mee zodat we naar de golven toe konden lopen. Eerst een stukje door 'stil' water lopen, dan op de zandbank en vanaf daar zwemmen in de golven. Pelle deed dapper mee met Romi.
Het was wel erg stil, ook niet echt top weer maar het was in ieder geval droog. Hooguit 5 andere hondjes gezien.
Op de terugweg ben ik nog bij mijn broer en schoonzus op de thee geweest. Romi en Pelle even laten plassen maar die hebben heerlijk liggen snurken

Lori en Pelle

18.10.2016

De oudste en de oudste met de jongste

Ik zei nog zo...gééééén bommetjuuh

16.10.2016
We kunnen Rose toevoegen aan het rijtje bommetjesmakers.
Wat een heerlijk hondje is dat toch, gemakkelijk maar toch gedreven, super combinatie.
Rose en Ravi op het kievitsveld.

Showdebuut Pelle

15.10.2016
Vandaag heeft Pelle zijn showdebuut gemaakt. 5 dagen geleden 4 maanden geworden, dus op naar Sneek. Een kleine clubmatch. Toen we binnen kwamen en de catalogus zagen wisten we al dat hij beste jongste pup zou zijn, haha. Maar ja, dan moet hij nog wel wat laten zien natuurlijk.

Keurmeester Hoenderken was helemaal weg van hem, we hoorden hem even eerder bij een Berner uitleggen dat het temperament een aandachtspunt was, die lag suf op de vloer van de ring. Nou...Pelle kwispelt... aan 1 stuk door. De blijheid zelve. Wat een leuke keurmeester, hij nam voor ieder ruim de tijd, legde dingen uit en was heel vriendelijk met betasten, hij voelde alle botjes na maar totaal niet vervelend voor de honden.

Met zo'n eerste verslag hebben we aan de wens van de keurmeester in de laatste regel uiteraard niet voldaan.

4 maanden oude reu
Prima type en al goede substantie voor leeftijd.
Uitstekend hoofd met prima schedel/voorsnuit verhouding.
Prima gedragen oor, donkerbruin oog. Gebit volop aan het wisselen. Prima hals. Krachtige rugbelijning. Prima geplaatste otterstaart. Uitmuntend bone. Prima voeten. Gaat vlot door de ring. Iets ondergeschoven achter. Super leuk temperament. Prima conditie. Mag met de keurmeester mee naar huis Daarna was het lang wachten op de erering. Maar dat was niet voor niets. Mevrouw Hensema-vd Weij plaatste hier de jongste pups. Pelle werd derde beste jongste pup van alle rassen. Super leuk.
Tussendoor heeft hij 2x een flinke poos geslapen en ook nu ligt hij languit op zijn rug te snurken. Moe van al die indrukken.

Greenwood Lodge Our Dream Boy - gefokt door Marja Van Casterop Groen.

Ribbel 8 jaar

14.10.2016

De labjes uit ons allereerste nestje zijn vandaag veteraan geworden.
Quint, Cody, Mika en Ribbel 8 jaar !!! Jippiejippiejee.
Dat hebben Ribbel en zus Mika vanmiddag samen gevierd.
Rennen, zwemmen, prachtige Mika sprongen, braaf poseren, dik feest....
Mika heeft op de heenweg in de auto gezongen, zo blij.

Cross, van fotomodel tot smeerpoets

09.10.2016
Vanmorgen met Cross op pad geweest.
Braaf gezeten, flink gezwommen en lekker gerend. Het was een feestje voor hem.

KNPV speurhondentraining

06.10.2016

Sinds 3 weken train ik met Pelle bij Marcel Nijland. Hoewel er zeker overeenkomsten zijn met jacht en gehoorzaamheid is deze training toch echt weer eens even anders en daardoor een leuke nieuwe uitdaging.

Iets wat ik nog nooit eerder heb gedaan en dus totaal nieuw was is het aanleren van blaffen. Dit is om later voorwerpen te kunnen verwijzen. Nooit gedacht dat het zou lukken maar Pelle had het binnen een paar minuten door.

Basis gebruikshond

Deze cursus is bedoeld voor eigenaren die wat verder met hun training willen dan alleen gehoorzaamheid. De cursus is geschikt voor actieve pups vanaf een maand of vijf die graag met een balletje of iets dergelijks spelen. Deze honden starten bij de 'beginnersgroep basis gebruikshond'.

In de cursus wordt, naast de gewone gehoorzaamheid, veel aandacht besteed aan het apporteren, zoeken, speuren en een aantal vaardigheden zoals evenwicht, geen vrees voor harde geluiden en drukte. Juist wanneer er vroeg met deze oefeningen begonnen wordt is het vaak gemakkelijk aan te leren. Veel van deze vaardigheden worden ook in andere sportprogramma's gevraagd van een hond. Het is dus een veelzijdige voorbereiding op het latere leven van uw pup.

De cursus bereidt voor op de vervolggroep Basis Zoekhonden die verder opleidt tot speurhond.

Deze opleiding bestaat uit de volgende oefeningen:

ALGEMEEN APPÈL
Het appèlgedeelte bestaat uit een aantal volgoefeningen volgens een vast patroon

Aangelijnd volgen met tempowisselingen,
los volgen met van links naar rechts omstellen en weer terug
Los volgen met afleiding d.m.v. lawaai en het volgen door een pratende en bewegende groep mensen
Laten liggen tijdens volgen en voorruit sturen en weer bij je roepen
Laten liggen van de hond op het appélterrein tijdens de volgoefeningen van een andere hond, eerst met de geleider uit zicht, daarna maakt de geleider deel uit van de pratende en bewegende groep mensen.
Het optillen en overgeven van de hond aan een andere persoon

BEHENDIGHEID
De vrije sprong over de hindernis
De breedte sprong
Lopen op een open trap
Lopen over een plank
De kruipoefening (tunnel)
Lopen over onaangename materialen
Het weigeren van gevonden voedsel
Het opzoeken en apporteren van 3 kleine voorwerpen

REVIEREN EN SPEUREN
Het opzoeken en verwijzen van twee grote voorwerpen (zoals een koffer of een spade)
Vlakterevieren: het opzoeken en lokaliseren van een persoon
Speuren: het uitwerken van een spoor van ca. 150 m met 2 hoeken en daarop één klein en één eindvoorwerp
Sorteren: het sorteren van voorwerpen, de hond moet lucht nemen van een belucht buisje, daarna een buisje met dezelfde lucht sorteren uit twee andere onbeluchtte buisje en dit apporteren naar de geleider

We trainen op een hoge mate van gehoorzaamheid, apporteren en zoeken, behendigheids- en stabiliteitsoefeningen.

Daarnaast komen er elementen uit het reddingshondenprogramma aan de orde.

Het is een programma voor wie het uiterste uit zijn of haar hond wil halen. Deze training is gebaseerd op het programma 'Basis Speurhonden' van de Koninklijke Nederlandse Politiehondenvereniging (KNPV).

Met Rose naar het dorp

02.10.2016
Gisteren met Roelien, Ravi en Rose naar het centrum van Epe geweest.
Bij de dier all in waren meerdere activiteiten omdat het bijna dierendag is. Wat een heerlijk makkelijk hondje is Rose geworden. Op een strobaal, zitten voor een geit, poseren met haar pootafdruk, braaf op een terrasje liggen, ze vindt alles wel prima

Bloeddonoren

01.10.2016

Gisteren zijn zus Roelien en ik naar Nijverdal geweest. We hadden Lori, Cross, Pleun, Ravi, Jodie en Puck mee. Ze hebben alle zes bloed gegeven. Ravi was al eerder geweest en Roelien werd gebeld of Ravi weer wilde komen. De honden zijn echt super braaf geweest. de dierenarts heeft ze even gecheckt. Ellis nam het bloed af en de andere lieve dames zorgden er voor dat ze zo stonden opgesteld dat als de honden in beweging kwamen ze ze goed vast hadden, zodat de naald geen pijn zou veroorzaken. Maar ze bleven keurig op hun zij liggen tot het klaar was. Alleen Puck was wat onrustiger maar was dan ook de jongste van het stel. Van elke hond wordt eerst het HB gemeten, dat moet goed zijn om benodigde hoeveelheid bloed er uit te halen en een algeheel bloedbeeld bepaald en dat was ook keurig van allemaal. Ze werden goed verwend met koekjes en worstjes.
Na afloop nog even lekker gezwommen. Evbn is altijd op zoek naar meer donoren. Je kunt via de site contact opnemen met hen. Voor hun website willen ze graag een foto van de donoren. Die hebben we vanmorgen gemaakt, waarbij ze allemaal de gekregen 'ik ben bloeddonor-riem' om hadden

Indrukwekkend Pelle uurtje

29.09.2016
Vanmiddag even met Pelle naar de ezelboerderij geweest. Nou...dat was wel ff spannend zeg. Veel kinderen, ezels, schapen, 2 kalver-stiertjes, varkens, kippen, vogels, konijnen, kalkoenen, ganzen, een dromedaris...en noem maar op. De held op sokken wilde steeds op schoot...haha..zooo lief, echt een reu. Maar na een tijdje wende het toch

Middag Giethoorn

23.09.2016

Met zus Roelien, Ravi en Cross naar Giethoorn geweest. Met een fluisterboot door de prachtige grachten en over het meer geweest. Wat een heerlijke vrije middag.

Puck en Pelle naar school

11.09.2016
Op zaterdagmorgen gaat Roelien met Pelle en Puck naar hondenschool Nunspeet. Pelle is daar begonnen met de pupcursus en Puck doet behendigheid.
Afgelopen zaterdag was mijn nichtje Romke mee. Zij heeft foto's gemaakt.

Bosbad Putten

04.09.2016
Veel zwembaden organiseren een hondenplons. Op de laatste dag van het einde van het zwemseizoen buiten, zijn de honden welkom. Zus Roelien en ik waren er met Ravi, Romi, Tairo, Rose en Pelle. Voor Rose en Pelle was dit de eerste keer. Rose vond het fantastisch, toen het rustig was hebben we Pelle nog even kort laten zwemmen. Hij vond het nog wel spannend.

De week van Pelle

02.09.2016

Pelle

31.08.2016

Onze jongste reuze knapperd Pelle, voor het eerst gezwommen

4 generaties met duif

10.08.2016
Lori, haar zoon Cross, haar kleindochter Jodie, haar achterkleindochter Rose

Waterpret met de firma Maf en Maffer

30.07.2016

Zwempartij

16.07.2016
Vanmiddag heeft mijn hele pretpakket gezwommen
Eerst had ik Romi, Cross, Pleun, Tairo, Jodie en Guusje mee en daarna Lori, Ribbel Puck en Rose.

Tairo, Bob en de Chukit Rugged Bumper

22.06.2016

Eens even wat anders dan de vuurtoren. De mannen hebben hem goedgekeurd.

Gehoorzaamheidsles hondenschool Alert

Rose en ik hebben er al weer 6 lessen gehoorzaamheid op zitten. Deze foto's zijn van les 5 en les 6.
Les 5 was zeer afwisselend, voertjes zoeken in een flessenbak, cirkeltraining, plankenparcours, ladderlopen, hoopers etc. Les 5 was basis training af en blijf, volgen, zitten hierkomen etc maar dan wel met een Haan op het veld. Een brave opgevoede en getrainde haan!! Het is nooit saai bij Alert.

Noordwijk

12.06.2016
We hebben gistermiddag een heerlijk middag aan zee gehad met Sven, Meta, kinderen en Binke.
Binke is het zusje van onze Puck. Wij hadden Lori, Tairo, Ravi en Puck mee en hebben echt enorm genoten. Foto's gemaakt door mijn zus Roelien en mij

Mika

09.06.2016
Met Iris, Lori, Ribbel en Mika naar het Zandenbos geweest.
Goed te zien van wie Tairo zijn water-enthousiasme heeft.

Met Cross op pad

07.06.2016

Romi, Rose en Rododendrons

03.06.2016

We hebben lang op de Rododendrons vol in bloei moeten wachten. Maar ze zijn er.
Nu volop genieten, want het is maar een weekje en dan is het mooiste al weer geweest.

Rose en haar trainingsmaatjes

01.06.2016

Gisteren met Rose weer jachttraining gehad op de Veluwse Vallei.
Zwemmen, volgen, vooruit sturen, verloren zoeken, een kraai apporteren, markeren etc.
De les van juf Maschja was weer goed gevuld. Leuk leuk leuk.

Lori in het weberse bos

01.06.2016

Na een autorit die veel langer duurde dan ik bedacht had even heerlijk met Lori in het weberse bos gelopen.

Landgoed Bonenburg

31.05.2016
Aan het einde van deze mooie middag even naar Heerde geweest met Roelien, Ravi, Tairo en Puck.

Showdebuut Rose

29.05.2016

Vandaag ben ik met Rose naar de Kampioenschapsclubmatch van de NLV geweest. Rose was als eerste aan de beurt in een klasse waar 17 pupjes ingeschreven waren.
Ze kreeg een Veel Belovend en mocht bij bordje 3 gaan staan. Super leuk.

Zandenbos

27.05.2016 Met Lori, Romi en Ravi

Jachttraining Partoe

26.05.2016
Een heerlijke training gehad vanmiddag. We zaten in een rustige, weidse omgeving en het weer was zomers. De honden hebben veel waterwerk gedaan en dat vind Jodie altijd leuk. Het was echt genieten.

Terugkomdag Tairo en Nikki

23.05.2016

Gisteren was er een terugkomdag bij Campbell's Lair Labradors. Tairo is de vader van deze 'pups' en was om die reden ook uitgenodigd, wat een super leuke dag hebben we gehad. Helaas waren niet alle kids er maar daar hebben de anderen niet minder pret om gehad. We zijn gestart met een workshop Body en Mind. Daarna naar een prachtig natuurgebied waar de honden even heerlijk uit hun dak konden gaan. Dankjewel voor deze geweldige dag Carla en Kees.

Jachttraining Jodie

19.05.2016
Weer een super jachttraining gehad met Jodie. Veel gedaan. Op 2 oefeningen na heeft ze het echt keurig gedaan. Meerdere oefeningen waren een opbouw naar een hele leuke oefening. Over water, recht vooruit een dummy halen die bij een wit paaltje lag. Nog een keer vooruit over water, op de zitfluit bij het paaltje zitten, naar rechts sturen en op het moment dat Jodie naar rechts ging kreeg ze een dummy opgegooid. Super leuk.

4 generaties konijnendragers

19.05.2016

Lori, ruim 10 jaar, moeder van Cross
Cross, 6 jaar, vader van Jodie
Jodie, ruim 2,5 Moeder van Rose
Rose, 5 maanden

Zwemmen in het zandenbos

18 Mei 2016
Met Tairo, Ravi en Guusje. De witte rododendrons zijn in bloei, nu is het wachten tot die enorme hoeveelheid roze er door komen. Prachtig zwemplekje en met mooi weer zijn er altijd meer mensen met honden.

Romi en Pleun

10 Mei 2016
Nieuw zwemplekje met Romi en Pleun verkend, goedgekeurd door de dames.

Na gedane arbeid is het goed rusten

9 Mei 2016
Gistermiddag was ik onverwacht vrij, mijn energie was na een pittige week werken volledig weg, ik heb een tijdje buiten in de tuin gelegen. De honden hadden 3 ochtenden niet gelopen.
Eerst ben ik met Tairo en Rose weg geweest, werden we te snel weg gestuurd door een boswachter. Daarna met Romi, Pleun, Ravi, Guusje, Jodie, Puck en Tairo naar Oene geweest, daar was het zo lekker dat Roelien en ik daarna nog met Cross, Lori, Ravi en Ribbel terug zijn gegaan en ons eten meegenomen hebben. Was echt even genieten, heel wat anders dan werken en slapen.